Diensten - Uitfasering R22
Diensten - Uitfasering R22
Home
Historie
Diensten
Industriële koudetechniek
Commerciële koeltechniek
Offertebeoordeling
Binnenklimaat
Uitfasering R22
Energieonderzoeken
Innovaties, studies en ontwikkelingen
Subsidies
Wet Milieubeheer
Totale advisering
Thermografisch onderzoek
Schade expertise
Monitoring energieverbruik
Expertise
Referentielijst
Vacatures
Contact
 

Vanaf 2010 is er een vervolgstap gezet in de uitfasering van R22. Het bijvullen van koel, vries, airconditioning of warmtepomp installaties met maagdelijk R22 is niet langer toegestaan. Om de betrouwbaarheid van de koelinstallatie te waarborgen moet er actie worden ondernomen. De beste oplossing is niet eenvoudig en afhankelijk van een groot aantal variabelen. Adviesburo Verhoef kan u assisteren bij het nemen van de beste oplossing. Hierbij worden de verschillende mogelijkheden zoals retrofit, ombouw of vervanging voor uw specifieke situatie in kaart gebracht.

De interesse rondom de uitfasering van R22 neemt toe, na mate het jaar 2015 nadert. Vanaf 2015 is het totale bijvullende van een R22 houdend systeem niet langer toegestaan. Aandachtspunt is dat de capaciteit van de koelinstallateurs waarschijnlijk niet voldoende is om alle R22 koel en vriesinstallatie tijdig te kunnen aanpassen.

Aanpassingen of vervanging van de koel en vriesinstallatie zijn het ideale moment om overige energiebesparende voorzieningen in uw koel en vriesinstallatie door te voeren. Vervanging van R22 hoeft hierdoor niet te leiden tot een hoger energieverbruik.

Adviesburo Verhoef adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze rondom de uitfasering van R22. Graag verwijzen wij naar onze referentieprojecten en eventuele subsidie mogelijkheden.