Diensten - Binnenklimaat
Diensten - Binnenklimaat
Home
Historie
Diensten
Industriële koudetechniek
Commerciële koeltechniek
Offertebeoordeling
Binnenklimaat
Uitfasering R22
Energieonderzoeken
Innovaties, studies en ontwikkelingen
Subsidies
Wet Milieubeheer
Totale advisering
Thermografisch onderzoek
Schade expertise
Monitoring energieverbruik
Expertise
Referentielijst
Vacatures
Contact
 

Een prettig binnenklimaat is essentieel voor een goede (werk)prestaties. Hierbij kunnen prestaties betrekking hebben op arbeidsproductiviteit, productiekwaliteit en sportprestaties. Het tochtvrij toevoeren van voldoende verse lucht op een prettige temperatuur en luchtvochtigheid zijn hierbij belangrijke aandachtspunten.

Het juiste ontwerp voor het gewenste binnenklimaat verschilt per gebouw of ruimte. Voor utiliteitsgebouwen (kantoren) worden andere eisen aan het binnenklimaat gesteld dan voor productie- of sporthallen. Voor alle ontwerpen geldt dat een installatie moet worden ontworpen vanuit de behoefte.

Nadat de behoefte is vastgesteld kan een ontwerp worden gemaakt voor het gewenste klimaat. Het goed dimensioneren van verdeel- en opwekkingssystemen is essentieel voor het eindresultaat. Voor lage exploitatiekosten moet bij voorkeur gebruik worden gemaakt van warmte terugwinsystemen, lage temperatuur verwarmingssystemen, warmtepompen en klimatologische omstandigheden buiten (temperatuur, wind, zon, grondwater en oppervlakte water).

Doordat Adviesburo Verhoef vaak betrokken is bij het ontwerp en realisatie van industriŽle koel en vriesinstallaties, wordt vaak de klimaatinstallatie gekoppeld met de industriŽle koel en vriesinstallatie. Vooral de mogelijkheden om de restwarmte van grotere koelinstallaties te benutten is een pre voor het combineren van de koelinstallatie met de klimaatinstallatie.

Adviesburo Verhoef is een betrouwbare partner voor uw klimaatinstallatie. Graag verwijzen wij naar onze referentieprojecten en eventuele subsidie mogelijkheden.