Slimme energiezuinige koeltechniek

Adviesburo Verhoef, al 40 jaar dé specialist in koeltechnische dienstverlening.

Industriële koudetechniek

Adviesburo Verhoef is nationaal en internationaal betrokken bij het ontwerp en de realisatie van een groot aantal industriële koel- en vriesinstallaties. Voor de meeste klanten is de koel- en vriesinstallatie het kloppend hart van de onderneming. Hierbij geldt dat bij uitval van de koel- en vriesinstallatie de bedrijfsvoering in gevaar is. Een goed ontwerp is hierdoor van essentieel belang.

Het ontwerp van de koel- en vriesinstallatie is een proces wat leidt tot een ontwerp op maat. Elk ontwerp is uniek, of het nu een nieuwbouw, verbouw of renovatie betreft. Elementen die van invloed zijn op het ontwerp zijn ondermeer het gewenste logistieke proces, energiezuinigheid, milieuvriendelijkheid, betrouwbaarheid, flexibiliteit, wetgeving en natuurlijk de financiële aspecten. Adviesburo Verhoef adviseert u stapsgewijs, waarbij (deels) gebruik wordt gemaakt van het volgende stappenplan.

Het ontwerp van de koel- en vriesinstallatie is bij nieuwbouw van grote invloed op de bouw. Afstemming van benodigde voorzieningen en afstemming van de locatie van de machinekamer, leidingstraat, luchtkoelers en componenten moet in een vroeg stadium plaatsvinden om knelpunten (BIM - clash control) te voorkomen en het bouwproces voorspoedig te laten verlopen. Het vroegtijdig deelnemen is ook belangrijk om de restwarmte uit de koel- en vriesinstallatie zo optimaal mogelijk te benutten in het totale plan. Hierbij is een gasloze bedrijfsvoering mogelijk, zelfs op hogere temperaturen.

Adviesburo Verhoef is een betrouwbare partner voor uw koel- en vriesinstallatie. Graag verwijzen wij naar onze referentieprojecten, diensten en expertises of vernemen wij vrijblijvend uw vraag.