Diensten - Thermografisch onderzoek
Diensten - Thermografisch onderzoek
Home
Historie
Diensten
Industriële koudetechniek
Commerciële koeltechniek
Offertebeoordeling
Binnenklimaat
Uitfasering R22
Energieonderzoeken
Innovaties, studies en ontwikkelingen
Subsidies
Wet Milieubeheer
Totale advisering
Thermografisch onderzoek
Schade expertise
Monitoring energieverbruik
Expertise
Referentielijst
Vacatures
Contact
 

Thermografie is het vakgebied waarin met behulp van een speciale warmtegevoelige camera praktische zaken en processen inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Met behulp van een thermografische camera is het mogelijk om aan de verschillende temperaturen van een object een kleur toe te kennen. Zo kenmerkt een thermografische foto zich door een weergave van een object in kleur variŽrend van wit en helder geel (warm) tot donkerblauw of zelfs zwart (koud). Opgemerkt wordt dat thermografische opnames alleen verschillen in (oppervlak) temperaturen weergeven. Meting van luchttemperaturen is niet mogelijk.

Een thermografische foto geeft inzicht in kansen voor energiebesparing en de verbetering van het binnenklimaat. De volgende thermografische inspecties kunnen door Adviesburo Verhoef worden uitgevoerd:

  • een bouwkundige inspectie, waarbij bouwfouten in de thermische schil zichtbaar worden gemaakt;
  • een installatie technische inspectie, waarbij o.a. lekkages of de (on)deugdelijkheid van isolatie zichtbaar wordt gemaakt.

Naast de standaard inspecties, kan met wat creativiteit complexere opnames worden gemaakt. Hiervoor kunnen elementen als rookpatronen worden ingezet.